Als procesoperator stuurt Matthijs Huetink storingen en afwijkingen bij, houdt hij in de gaten of de waardes van de machines in de fabriek kloppen en probeert hij op alle manieren het maximale uit de aardappel te halen.
“Ik werk in ploegendienst en wissel kantoorwerk af met fabriekswerk. In de fabriek zorg ik vooral dat de machines goed afgesteld zijn. Zo hebben we een machine die met een camera slechte frietjes filtert, dat frietje wordt dan aan hand van camerabeelden van de band afgeblazen. Als deze camera niet goed afgesteld is verliezen we te veel friet of krijgen we lage kwaliteit.”
“Ik probeer op die manier het maximale uit de aardappel te halen en zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat uiteindelijk alsnog overblijft gaat naar een veevoederbedrijf. Zo gaat er niks verloren en zijn we duurzaam bezig. Ik vind het fijn om op die manier bij te dragen aan een betere wereld.”

“Ik wil het maximale uit een aardappel halen.”

“Ik vind het fijn dat ik ook binnen het bedrijf mijn steentje bijdraag. Zo heb ik vorig jaar meegewerkt aan een project waar we op zoek gingen naar de oorzaak achter kapotte en gebroken aardappelen. Met een collega constateerde ik dat de aardappelen te hard door een pijp met water in de fabriek aankwamen. Uiteindelijk hebben we een voorstel aan de technische dienst gestuurd en nu hebben we minder kapotte aardappels en dus een groter rendement.”

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures